2620,00.

Alo_M.

Prvo.
Opet mi je pukla žica od postaparatića. To je nevjerojatno, nosiš žičetinu tri godine, platiš je ka stado pečene janjadi i onda postžičicu potežeš cili život. Bolje bi mi bilo da san krive zube ostavila. Bila bi autentična i sad mi ne bi krvaria jezik. Niti se mogu ljubiti ni žvakati ni ništa, jadna san.

Drugo.
Trenutno san u Šibeniku. Tu žive pitomi ljudi. Možeš bez straha proći priko zebre. Za razliku od onih divljih Splićana koji me svako jutro na žutoj tiraju da in nekontrolirano spominjen osobu koju in ne bi smila spominjati, pogotovo uz dodatak riči pas. ST iznimke, svaka čast.
Primjera radi, u Šibeniku nisan nikad nikome povezala pasa s materon.

Treće.

Sviđa mi se jedan problematičan momak, a ja ne bi da mi se sviđa. A normalnoga neću jer mislin da su normalni dosadni, iako nisu.

Ajmo dalje.

Četvrto.

Sutra je posljednji dan mog stručnog osposobljavanja. Fala Bogu lipo su me osposobili. Nije sarkazam.

Fala Bogu lipo me država platila. Je sarkazam.

Sritna san jer više u životu neću raditi za 2620 kun. NIKAD.

Radije ću loviti cvrčke i postati frutarijanac nego raditi osan uri za 2620. Jesan ja pet godina za 2620 mozak umarala. 2620. Da ovaj broj ima mater spojila bi je s pason.

Čovik. Ti, ja.

Ljudi. Mi..

..tribamo časno i srčano cijeniti sebe. Imati stav, ne pristajati na ništa, na mižeriju. Zamislite da u državi niko ne želi raditi za minimalac? Gospoda punoga droba morala bi prominiti politiku jer in niko ne bi ima raditi.

Triba se praktično cijeniti. Realno, da san poslodavac i dođe mi čovik pa mi na moju ponudu od 3000 kuna kaže: “Dobro.”, sigurna san da ne bi rekla: “A da ti ipak radiš za 4500 a?”

Dobra san, ali toliko humana nisan. Nisu ni oni, naši nadređeni. Triba imati to na umu.

Stav je iznimno važan. Postaviš li se prema pasu cijenit ćete, isto je s ljudima. Ma kakvi putevi od mjere do karijere, mi mladi vridimo toliko više da svit potpuno odraslih toga nije svjestan. Ili je, ali nas neki i gledaju ka konkurenciju.

Jedino di se ne valja postavljati je u Splitu na zebri. I ne gledati problematične dečke i cure, samo normalne iz dobre familje.

Hello_Monday!

Srdačno
Antonela

 

Oglasi

Autor: Antonela

#spisateljica #knjižničarka #fitnessmeštrovica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s