EgoFree.

Alo_M!

Plesala san sinoć ispod punog miseca. Nevjerojatno dobar razlog zbog kojeg kasnin s današnjin tekston.

“Plesala si ispod punog miseca, a nisi napisala kolumnu na vrime?!”. Kako san to samo mogla učiniti? U svitu punon zabrana i regula moj ego i superego su me sinoć tili istući, ali gle sriće, na EgoFree festivalu ega nema, a kamoli ovoga s prefikson super.

U danima vikenda iza mene u Splitu se tako održa izvrstan EgoFree festival koji je slobodan za sve, one vođene idon, one koji su ego ostavili doma, one koji imaju zdravi odnos s njin, pa i one koji ga imaju u megalomanskin količinama. Sve je to jako jednostavno, kad dođeš u šumu nemaš ga više. #EgoFree.

Bez ega, u prirodi, s veselin bojama oko tebe i dobrin beaton u međuprostorima život je lipši. A kad je ego free i ti si free – jednostavno.

Kako to sve skupa izgleda.

Pasi free – njuškaju, laju, pa ne laju, kako in dođe, baš ih brige.

Dica free – skaču po travi i prašini, valjaju se, šporkaju ruke, mackaju  se bojama, iz očiju radost.

Odrasli – free?

Trudimo se, šta ćeš od nas. Uvalimo se u hammock pa se ljuljamo i probamo biti free.

Točno je kako se na ovakvin zelenin pozitivnin mistima uspije barem napola biti takav, slobodan, osjetiti i podsjetiti se kako je to kad samo dišeš, plešeš i živiš. U svitu punon zabrana i regula ovaj trio je umijeće. Oslobađa, u prašini skida slojeve unutarnje prašine, one koju nosimo kad nam stopala hodaju po regularnim cestama i putevima koji ne šporkaju patike. I onda budeš dobro, sebi i drugima, više nego šta ćeš ikad biti na regularnoj cesti, a to je veličanstven osjećaj.

Možeš imati bilo kakvo mišljenje o zelenin događanjima, ali to ti je tako, priroda oslobađa, druženje oslobađa, glazba oslobađa, gledanje u nebo oslobađa, ljuljanje oslobađa. Dok ne probaš ne znaš, nisan ni ja. A onda odeš, vidiš, osjetiš, vratiš se i pokušaš ostati oslobođen danima nakon toga. Sve dok ti regularna cesta ne išporka dušu a ne patike.

Vidiš zašto kasnin, punila san se vibracijama i sad iza sebe iman dobar tekst. Da nisan bia bi prosječan, a zašto biti prosječan kad možeš biti oslobođen i izvanredan.

Ko nije, dogodine svi na Tursku kulu. Lipo legneš UnderTree i EgoFree.

Antonela.

 

Oglasi

Autor: Antonela

#spisateljica #knjižničarka #fitnessmeštrovica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s