Samo čovik

Alo_M!

7:56. Ja san samo čovik. Pijen zeleni čaj i hranin se namirnicama.

Probudila san se ispunjena šarenin molekulama sriće jer san sanjala San. Opet. Često ga sanjan. Ne jer san se večer prije našla u nekin događajima koji bi ga potakli, već ga samo sanjan, onako bez povoda. Često. Šta je najzabavnije od svega taj san nosi istu poruku. Točno znan šta u stvarnosti triban učiniti da bi došli do četvrtog levela igre, ali ja san samo čovik, neman force i ponekad se bojin da ću ostariti i smežurati se, a neću uspiti razbiti šifru četvrtog levela.

“Ajde molin te, koji četvrti level, to je san”, govori mi samo čovik u meni, “ajde raditi i na pauzama pričaj o tome kako je vruće i di idete za vikend.”, pričaj o realnosti, jer su mašta, snovi, slučajnosti i moć imaginacije nestvarna gluparija o kojoj je napisano milijune knjiga i režirano isto toliko filmova.

A šta ako nije samo san i šta ako nismo samo ljudi? Šta ako je doista moguće prići na četvrti level igre? Ne biti samo čovik, već nešto iznad, ono o čemu sanjaš, buditi se svako jutro ispunjen molekulama sriće, živiti posebne životne atome.

Ljudi su čudni. Virujemo u vjeru čuda, u Isusa koji je uskrsnia treći dan po Sveton pismu, a u svakodnevnon životu ne virujemo u ništa, osim u ono šta tog momenta vidimo isprid sebe. Puno maštamo, a ništa ne proživimo. Pričamo o sudbini, a onda se trsimo kako ona ne postoji. Slobodni smo, a sami sebi namećemo pravila. Nešto tu ne funkcionira.

Volila bi se odvažiti i postati pravi heroj, uspiti učiniti ono “točno znan šta” i onda ispričati kako je moguće biti šta god poželiš i dokazati kako nisan bila luda, kad san samo ljudima pričala o priči za koju od početka znan da je moja.

Virujen da je moguće ne živiti dane različite, a iste, već živiti Dane, prave i velike. Čudesne, koji nosu takve emocije i doživljaje o kojima čak ne možemo ni sanjati, od kojih nan se tresu gaće. Razmislite o tome, kako bi bilo dobro više ne biti samo čovik, piti zeleni čaj, hraniti se namirnicama i planirati vikende.

Vaša Antonela.

 

 

Oglasi

Autor: Antonela

#spisateljica #knjižničarka #fitnessmeštrovica

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s